Kontakty
Kontakty
+420 604 700 836
 
info@vasenakupy.cz
 
 
Prodejna a sklad
 
U Třicátků 166, 687 65 Strání
 
Podpora na chatu
Doprava
Doprava
Doprava zdarma
od 2500 Kč
 
 
Cena dopravy
 
Česká pošta
85 Kč
 
Balíkovna
69 Kč
 
PPL
110 Kč
 
Slovensko
125 Kč
 
Vše o nákupu
Ceny
Česká koruna Euro
 
 
 
 
 
 
Potřebujete poradit?
Neváhejte nás kontaktovat
 
 
+420 604 700 836
 
 
 
chat
145000 kusů
145000 kusů
Odeslaných zásilek
 
 
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při objednávce nad 2500 Kč
 
 
18265
18265
Druhů zboží skladem
 
 
Expedice
Expedice
1 až 4 dny, dle skladovosti
 
 
 

Kávu můžete mít rádi a zároveň milovat

Hlavní stránka
 
Blogy
 
 

Jedna z nejdražších káv světa pochází z konečníku šelmy podobné kryse. Kopi Luwak neboli Cibetková káva je výjimečná ve všech směrech. Pochází z výkalů kunovité šelmy cibetky.

 

Jedna z nejilepších a zároveň nejdražších káv světa pochází z konečníku šelmy podobné kryse, což je opravdu tak. Káva nese jméno Kopi Luwak neboli Cibetková káva je výjimečná ve všech směrech. Pochází z výkalů kunovité šelmy cibetky. Káva se vyrábí v Indonésii a na Filipínách, kde cibetky hojně žijí v přírodě. Mezi jejich potravu patří hmyz a tropické ovoce. Filipíny vyprodukují třeba jen půl tuny ročně.

Kdo Kopi Luwak ochutná, okamžitě pozná, že je výjimečná kořeněnou chutí s lehkými tóny čokolády a karamelu. Danou kávu v různých způsobech zpracování a druhů zrn kávy, jako je arabika, robusata nebo kombinací zrn arabiaka a robusta naleznete v naší nabídce eshopu.

Jak vzniká tahle kvalitní a chtná káva ...

Cibetka kávové zrna pojídá a zrnka projdou trávicím traktem prakticky nepoškozená. Tyto zrnka můžeme najít v hromádkách trusu těchto šelmiček. Po odstranění nečistot zbudou klasická kávová zrna. Trus cibetek se nachází převážně v horách. Obalená zrnka kávy se proplachují, poté se usuší a následně praží.

Něco mále z historie ....

Tato káva se začala prodávat na konci 19. století. Její objev údajně souvisel s tím, že holandští majitelé plantáží zakazovali domorodcům, aby kávu používali. Důmyslní domorodci však našli způsob, jak kávu získat.

Ještě vysvětlení z čeho se skládá název kávy Kopi Luwak...

Slovo kopi znamená v indonéštině kávu a luwak je místní název cibetkovité šelmy, česky ovíječ skvrnitý.